Academisch onderwijs

Wij verlenen Academisch- en Hoger beroepsonderwijs

Universitair onderwijs

De Anton Dreesmann leerstoel is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hier wordt vanuit de stichting retail onderwijs verzorgd voor bachelor- en/of masterstudenten.

uva-logo-uvamerken_nl-1406x236-300dpi (Small)

Logo-Rug

Universiteit van Amsterdam (UvA) 

Op de UvA verzorgen Frank Quix en Evelijn Vissers de opleidingsprogramma’s. Ieder jaar vindt het bachelorvak Retailmarketing plaats en de mastervakken Retail Strategy & Marketing en Cases in Retailmarketing. Bij het mastervak staat het opbouwen van een gedegen retailkennis centraal, waarbij het strategische -en tactische model voor retail centraal staat. Ieder jaar volgen ruim 80 nationale en internationale studenten dit vak in het derde jaar van hun bachelor. Studenten die het mastervak Retail Strategy & Marketing volgen bevinden zich in de laatste fase van hun studie. Voor het vak Cases in Retailmarketing geldt een selectieprocedure waarbij de beste 20 studenten worden toegelaten. Tijdens interactieve sessies brengen de studenten de opgedane kennis direct in de praktijk. 

Rijksuniversiteit Groningen (RuG) 

Laurens Sloot, Bijzonder Hoogleraar Retailmarketing aan de leerstoel, geeft op de RuG het mastervak Retailmarketing. Dit vak is verplicht voor studenten die de Master Marketing volgen, maar staat ook open voor andere masterstudenten. Tijdens de verschillende colleges delen sprekers uit de praktijk regelmatig hun visie en kennis op het gebied van retail. In het studiejaar 2016-2017 hebben ruim 200 studenten dit vak gevolgd.