Academisch onderwijs

Wij verlenen Academisch- en Hoger beroepsonderwijs

Academisch onderwijs

De Anton Dreesmann leerstoel is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hier wordt vanuit de stichting retail onderwijs verzorgd voor bachelor- en/of masterstudenten.

uva-logo-uvamerken_nl-1406x236-300dpi (Small)

Logo-Rug

Universiteit van Amsterdam (UvA) 

Op de UvA verzorgen Frank Quix en Evelijn Vissers het bachelorvak Retailmarketing en de mastervakken Retail Strategy & Marketing en Cases in Retailmarketing. Bij het bachelorvak staat het opbouwen van een gedegen retailkennis centraal op basis van het strategisch -en tactisch retailmarketingmodel. In 2020 volgen ruim 160 nationale en internationale studenten dit vak in het derde jaar van hun bachelor. Het mastervak Retail Strategy & Marketing is gericht op studenten die zich in de laatste fase van hun studie bevinden. Voor het vervolgvak - Cases in Retailmarketing - geldt een selectieprocedure waarbij de beste 20 studenten worden toegelaten. Tijdens interactieve sessies brengen de studenten de opgedane kennis direct in de praktijk tijdens case studies voor leden van de Stichting Anton Dreesmann.

Rijksuniversiteit Groningen (RuG) 

Vanuit de stichting wordt er lesgegeven op de RuG in het mastervak Retailmarketing. Dit vak is verplicht voor studenten die de Master Marketing volgen, maar staat ook open voor andere masterstudenten. Tijdens de verschillende colleges delen sprekers uit de praktijk regelmatig hun visie en kennis op het gebied van retail. Jaarlijks ronden ruim 200 (inter)nationale studenten dit vak op een succesvolle manier af.