De Stichting Anton Dreesmann is initiatiefnemer van de Q&A Retail Hackathon. Tijdens de hackathon werken retail professionals van verschillende organisaties onder tijdsdruk samen aan een actuele retail uitdaging. Ieder team wordt begeleid door twee retail executive coaches. Kortom: een dag waarop retail, samenwerking en een winnaarsmentaliteit centraal staan! Op 12 november 2020 vindt de digitale Retail Hackathon 2020 plaats. Wil jij erbij zijn? Of ken je een fanatieke collega die dit niet mag missen? Stuur ons een bericht!

RETAIL HACKATHON 2019

Op 14 november 2019 vond de eerste Retail Hackathon plaats. Een dag waarop 30 retail professionals in zes teams onder tijdsdruk aan de slag gingen met drie relevante thema’s:

  • Hoe creëer je een attractieve retailorganisatie in een krappe arbeidsmarkt?
  • Hoe richt je een innovatieve retail organisatie in die adaptief is?
  • Hoe creëer je een toekomstbestendige retail omgeving in middelgrote steden?

Twee teams werkten aan hetzelfde thema, waarvan alleen het beste team per thema door ging naar de volgende ronde: de pitch op het Anton Dreesmann Jaarcongres.

Het team van Linda Schellekens, Renée Kampers, Thierry Mook en Raoel Osseyran werd door het publiek als winnaar uitgekozen. Het winnende idee: een app om medewerkers zelfsturend te maken op hun secundaire arbeidsvoorwaarden om zo de retail aantrekkelijker te maken voor talent.

Hackaton winnaars
Winnaars Retail Hackathon 2019: Linda Schellekens, Renée Kamers, Thierry Mook & Raoel Osseyran

Bekijk de impressie van de allereerste editie: