Stichting Anton Dreesmann - 6 oktober 20176

De Stichting Anton Dreesmann leerstoel voor Retailmarketing is trots op de benoeming van Laurens Sloot (Hoogleraar Retail Marketing (Anton Dreesmann leerstoel) tot Foodmanager van het Jaar. Op 5 oktober 2017 mocht Laurens deze prijs in ontvangst nemen op het Nationaal Food Congres dat werd gehouden in het Kurhaus in Scheveningen.

Het juryoordeel luidt als volgt: “Wij willen Laurens Sloot tot Foodmanager van het Jaar 2017 benoemen. Hij is sinds jaar en dag directeur van EFMI Business School. Die ‘business school’ is een van de belangrijke denktanks binnen de levensmiddelensector en biedt door de vele opleidings- en verdiepingsmogelijkheden elke manager die werkzaam is voor een supermarktbedrijf of een levensmiddelenproducent de kans tot persoonlijke professionele ontplooiing.

Laurens Sloot heeft door de jaren heen EFMI Business School tot een florerende kennisinstelling en opleidingenhuis voor de sector ontwikkeld, een prestatie waar elke manager ook plezier en profijt van kan hebben als hij of zij dat wil.”

“Daarnaast zien wij Laurens Sloot als een branchedeskundige die naar buiten toe, en daarmee voor een publiek buiten onze sector, begrijpelijk en helder kan uitleggen met welke kansen en bedreigingen de levensmiddelensector van doen heeft. Hij doet dat consequent op een bedachtzame en beschouwende wijze, en altijd met het grootst mogelijke respect voor de marktpartijen die hij in zijn beschouwingen onder de loep neemt.”

De Foodmanager van het Jaar is een initiatief van FoodPersonality, maandblad voor de supermarktsector.