Samen bouwen aan de toekomst van retail

Een universitair kennisplatform voor de Nederlandse retailsector

Meer over de stichting

Ontdek de stichting

Ontdek de Stichting Anton Dreesmann Leerstoel voor Retailstrategy & Marketing: een vooraanstaand kenniscentrum voor de retailsector. Onze missie is om (jong) talent op te leiden tot echte professionals binnen de retailsector. Door middel van het creëren van een netwerk van retailers en alumni van opleidingstrajecten, willen we kennisuitwisseling bevorderen en fungeren als brug tussen theorie (studenten) en praktijk (retailers). Zo kunnen we optimaal van elkaar leren en helpen we retailers bij het werven en selecteren van nieuw talent. In de video leggen onze bestuursleden uit wat we allemaal doen én waarom.

Stichting initiatieven

  • Over ons

    Over Ons

    Sinds 1990 is de Anton Dreesmann Leerstoel voor Retailmarketing een academisch kennisinstituut van én voor retailers die actief zijn in Nederland. Op dit moment wordt de leerstoel mogelijk gemaakt door ruim 40 formules. Samen streven we ernaar om een toonaangevend universitair kennisinstituut te zijn voor bedrijven uit de food en non-food retail.

  • Hackathon

    Onderwijs

    Eén van onze hoofddoelen is het aanbieden van wetenschappelijk en praktijkrelevant onderwijs aan studenten van universiteiten/hogescholen en het verrichten van onderzoek in retail. Want: retail is de mooiste branche die er is! We delen kennis aan de leiders van de toekomst: van bachelor tot master.

  • Congres

    Voor Retailers

    We organiseren jaarlijks diverse evenementen en bijeenkomsten voor retailers. Van starters tot C-level: we brengen graag waardevolle kennis bij elkaar. Wanneer sluit jij aan? Zien we je bij een sessie van Next Retail Generation, ben je bij het CEO Diner of haak je aan tijdens het Anton Dreesmann Jaarcongres? Ontdek al onze bijeenkomsten!

Aangesloten retailers